Redna srečanja in drugi dogodki

Na rednih srečanjih ohranjamo in poglabljamo stik s tistimi, ki imajo, tako kot mi, željo spoznati sebe, polno živeti svoje življenje in z dobrim srcem pomagati drugim v svojem vsakdanu. Hkrati so takšna srečanja priložnost za prakso in za poglabljanje svojega razumevanja budističnih in Šambala naukov.

Srečanja naše skupine vključujejo:

  • celodnevne meditacije,
  • vikend programe in daljše meditacijske umike.

Celodnevne meditacije (nyinthüni)

Vsak mesec skupina pripravi celodnevno meditacijo ali Nyinthün. Takšen meditacijski umik je zelo dobra priložnost, da spoznamo prakso meditacije ali pa jo še bolj poglobimo.

Program srečanja navadno vsebuje obdobja meditacije v sedenju in hoji, individualne meditacijske pogovore z inštruktorjem, lahko pa tudi predstavitve različnih zanimivih tematik v Šambali in budizmu ter drugih meditacijskih tehnik. S srečanjem praviloma pričnemo ob 9. ali 10. uri, traja pa do 17. ure. Za več podrobnosti spremljajte naša tedenska e-obvestila!

Za obisk tedenskih srečanj ne potrebujete nikakršnega predznanja. Dodatne informacije lahko najdete na strani o meditaciji in meditacijskih inštruktorjih ter na strani pogostih vprašanj. Prav tako nas lahko kadarkoli kontaktirate na naš e-poštni naslov [email protected] z dodatnimi vprašanji.

Ker člani Šambale v skupini delamo izključno prostovoljno, se včasih zgodi, da nam iz različnih razlogov srečanja ne uspe pripraviti ali pa se dan srečanja spremeni. Toplo vam priporočamo prijavo na naša e-sporočila, da v tem primeru ne boste zaman prišli na srečanje. V sporočilih boste izvedeli, kdaj bo naslednje srečanje, kateri drugi pomembnejši dogodki se dogajajo v Šambali in če bo kako srečanje odpadlo. Prijavo na obvestila lahko izvedete s pomočjo vpisa svojega e-naslova v okence na naši prvi strani. Od obvestil se lahko kadarkoli odjavite.

Če na obvestilu za srečanje ni navedeno drugače, zbiramo na srečanjih prostovoljne prispevke. Priporočen prispevek za celodnevno srečanje je 10 EUR. S prispevki krijemo stroške najema prostora in stroške programa.

Vikend programi in daljši meditacijski umiki

Občasno naša skupina organizira obsežnejše programe. Zanje v Slovenijo pogosto povabimo izkušene učitelje, ki so nas navdušili s svojim pristopom k naukom.

Programi skoraj brez izjeme vsebujejo daljše meditacije, a tudi učiteljeva predavanja, diskusijske skupine, individualne meditacijske pogovore z inštruktorjem in prijetno druženje. Udeleženci smo aktivno vključeni v program od jutra do poznega popoldneva ali večera, saj se tako vadimo v vključevanju principov meditacije v svoje življenje, ne glede na to, kaj počnemo.

Večinoma so ti programi primerni za začetnike in ne zahtevajo predznanja na predstavljenem področju. Včasih pa pripravimo programe, ki se med seboj smiselno povezujejo, zato je možno nadaljevanje na naslednjo stopnjo le, če smo se udeležili prejšnje. V takšnem primeru bodo pogoji za obisk programa jasno razvidni iz obvestila o programu.

Stroški najema prostora, nakupa hrane in poti in nastanitve učitelja so pri takšnih programih pogosto zelo visoki. Te stroške zato poskušamo vsaj delno pokriti z vstopnino na programih. Možni so popusti za določene skupine ljudi (brezposelni, študentje), prav tako občasno ponudimo možnost plačevanja na obroke. Če kljub zastavljeni ceni ugotovite, da zneska ne bi zmogli plačati, pokličite ali pišite kontaktni osebi programa. Finančna stiska naj ne bo ovira do stika z nauki.