Naša skupina

Meditacijska skupina Šambala Ljubljana obstaja od leta 2003. Smo del mednarodne organizacije budističnih meditacijskih centrov Shambhala International, ki jo je ustanovil priznani tibetanski meditacijski mojster Chögyam Trungpa Rinpoče in jo trenutno vodi njegov sin Sakyong Mipham Rinpoče.

Enkrat mesečno se med vikendi srečujemo na meditacijskih dnevih, občasno pa pripravimo tudi daljše meditacijske umike ter druge programe. Več o programih skupine lahko preberete na straneh dogodkov. Če nas obiskujete prvič, vas vabimo na stran, namenjeni prvim obiskom!

Naša skupina je tu z namenom, da povezuje posameznike, ki nas navdihujejo nauki Šambale in budizma. Skupaj želimo poglobiti svojo izkušnjo temeljne dobrote ter raziskati in udejanjati vizijo razsvetljene družbe. Smo skupina prostovoljcev, ki želimo obiskovalcem skupine in prijateljem Šambale nuditi prijeten in varen kraj, kjer lahko spoznajo tehniko meditacije. Skupaj prav tako raziskujemo nauke budizma in Šambale ter se medsebojno vzpodbujamo in smo si v oporo v naših prvih korakih utelešanja razsvetljene družbe.

Vsi, ki podobno razmišljate, vas takšen način življenja navdihuje ali pa ste le radovedni, ste toplo vabljeni na naša redna srečanja in druge programe, ki jih skupina pripravlja!