Nasveti za obiske srečanj

Prvi obisk

Ob prvem obisku zelo priporočamo srečanje z meditacijskim inštruktorjem. Zaradi omejitev prostorov takšno srečanje najlažje zagotovimo tako, da se v naših prostorih srečate z inštruktorjem pol ure pred začetkom programa. Svoj obisk srečanja sporočite nekaj dni prej, da se dogovorimo o terminu.

Več o prvem in nadaljnjih srečanjih z meditacijskim inštruktorjem si lahko preberete na strani Meditacija in meditacijski inštruktorji.

Splošni nasveti

Prosimo vas, da srečanja obiskujete vsaj 5 minut pred uro začetka srečanja. Tako bomo lažje začeli ob predvideni uri in imeli dovolj časa za vse, kar smo v program želeli vključiti.

Če na obvestilu dogodka ni navedeno drugače, na srečanjih zbiramo prostovoljne prispevke, priporočen prispevek je 4 EUR. S prispevki skupina krije stroške najema prostora in stroške programa.

Stavba, v kateri se odvijajo srečanja, je razmeroma hladna. Prostore sicer po potrebi ogrevamo, a morda bo koga vseeno zeblo. Če vas rado zebe, vam (še posebej v hladnejših dneh) svetujemo, da s seboj prinesete tople nogavice, morda celo jopico ali šal.

Meditacijski prostor

V prostorih, kjer meditiramo, ne hodimo obuti. Za predprostor so na voljo copati, lahko pa s seboj prinesete dodatne tople nogavice.

V meditacijskem prostoru praviloma ne jemo in ne pijemo. Za priboljške in potešitev žeje pa imamo v predprostoru mizico in stole.