Budni v odnosih – meditacijski umik

Kako čuječnost poglablja, bogati in zdravi medsebojne odnose

8. 10. – 15.10. 2015 v mladinskem domu Smolnik na Pohorju

Naj bo v družini, na delu ali v ljubezni – neprestano navezujemo vezi, imamo prijatelje in sovražnike, hrepenimo po  sreči in se bojimo bolečine.

Vsaka beseda in gesta, ki si jih izmenjujemo, izvira iz globokega človeškega hrepenenja po medsebojni povezanosti in prepoznanju. Pa vendar v naših odnosih pogosto doživljamo nezaupanje, čustveno praznino ali ravnodušnost.

S prakso čuječnosti raziskujemo, kaj pomeni imeti ljubeč in radoveden odnos do sebe in kako se lahko taka drža do sebe razširi na naše odnose z drugimi. Tako lahko s pomočjo čuječnosti rastemo v vseh naših odnosih, bodisi prijetnih, takšnih, ki so polni sporov ali pa navidezno nepomembnih.

Med drugim bomo raziskovali naslednja pomembna vprašanja:

V kakšnem odnosu smo z ljudmi okoli nas? Kako se razumemo z našimi najdražjimi in družino, s prijatelji? Kaj pa s prodajalcem iz kioska?

V kakšnem odnosu smo do samega sebe? Smo radovedni, smo si naklonjeni, odprti do svojega doživljanja? Ali prepoznamo vzorce, ki izvirajo iz strahu oziroma nezaupanja?

Program vsebuje intenzivno vadbo čuječnostne meditacije, predavanja, delo v parih in skupinah in pogovore z meditacijskim inštruktorjem. Deli programa bodo potekali v tišini.

Meditacijski umik bo vodila Shastri Beate Kirchhof-Schlage, izkušena učiteljica Šambala in budističnih naukov. Prihaja iz Hamburga, je avtorica otroških knjig, bivša direktorica Hamburškega Šambala centra in mati treh otrok. Je dolgoletna učenka Sakyong Mipham Rinpočeja. Njen pristop k predstavitvi naukov vsebuje veliko prijaznosti, nauke predstavi na način, ki je dostopen vsakomur, tudi tistim, ki se z Budizmom in Šambalo še niso srečali, zato jo zelo radi povabimo v Slovenijo.

Podrobnosti programa

Program bo potekal od 8.10. do 15.10. (7 dni) v mladinskem domu Smolnik na Pohorju. Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku s prevodom v slovenščino.

Prihod: 8.10. med 9:00 in 11:00.

Odhod: 15.10. po 14:00 (po skupnem kosilu).

Cena programa je 150 EUR, cena bivanja in hrane pa je 35 EUR/dan. Skupna cena je 395 EUR. Vsi obroki bodo vegetarijanski.

Za zgodnje prijave do 15.9. je cena programa 365 EUR z nepovratnim depozitom 90 EUR. V primeru finančnih težav nas prosim kontaktirajte, da skupaj poskusimo najti primeren popust za vašo situacijo.

Prijave sprejemamo na tel. št. 040/748-640 ali preko el. pošte na [email protected].